Moldovan Youth

Pagina sociala a tineretului moldovenesc protestant

Cum credeti, este ok sa i-ai melodie de la o cintare necrestina si sa-i pui cuvinte crestine???

Scrieti va rog parerile voastre!!!!

Views: 2

Reply to This

Replies to This Discussion

hmm..Mult depinde ce fel de melodie e, daca e o melodie linistita asa normala eu cred ca e ok,,,,,in o cintare cuvintele sunt mai importante dar si melodie nu e mai prejos..
A facut cineva asa ceva?,,,,daca da as vrea sa ascult si eu
intunericul si lumina nu pot locui impreuna...
hei bratishka!!!!!! Mersi pentru raspuns. Ce nou la tine?
tu ce ai in vedere sa pui benzina si seolearca si se face gaz? ...sau cum?
eu cred ca melodia nu face mare diferenta, daca stilul e acelas, dar... daca e foarte cunoscuta cantarea, mie imi va provoca o senzatie neplacuta de neprofesionalism.
well da sa zic si eu ceva.........Ion Rtaru de la Isus salvatorul a zis ca nui muzica crestina si necrestina
cuivnte da sunt,............now de ce sa pui niste cuvinte crestine la o melodie necrestina, nu stiu citi ati ascultat cintarile lu pavel stratan dar este acolo o cintare cu lacata de la beci si nume de betie si vin e in cintarea ceia.......dar melodia e super e si jalnica si sentimente iti trezeste,,,,,,,,,,,now sa zicem ca ii schimbam cuvintele da o sa fie ok tot.........dar nu uitati chind o sa asculati cintarea respectiva cu cuvintele schimbata ghindurile o sa se duca tot la beshi cu vin la ce se chinta prima oara.......ok cred ca ati inteles ceva daca nu cred ca e mai bine asa........dar eu is de parere cu vadim.......
iaka io al sustin pe gheaghea Slavik:)
You are right!
eu is deacord cu totsii :)))
si eu cu tine
In cazul cind melodia este foarte cunoscuta, si cuvintele cintecului respictiv pot trezi diferite pofte, ispite, si te face sa cazi, nu este bine sa folosim acea melodie.
Din alta parte, daca melodia este placuta, fara mare zgomot, si chiar daca cuvintele precedente sunt cunoscute, dar nu produc nici o provocare pentru cei care au cunoscut-o in trecut, este ok s-o folosesti.
Parerea mea e ca mai bine sa i-ai ceva din lume, dar sa faci asa ca sa-i aduca slava si cinste lui Dumnezeu, decit sa nu faci nimic. Melodia este doar o colectie de note, mesajul pe care-l aduce cintarea este important.
Si daca totusi ai nevoie de o melodie ca sa pui la cuvinte crestine, nu sunt oare suficiente cantari crestine pe lumea asta? Ia-le sau traduce-le din Engleza, Franceza, Turca, sau ce limba vrei, pune cuvinte crestine in limba ta si canta, si atunci nu va mai fi intrebarea daca acea melodie iti aminteste de vin, de lacata sau de concord grape.

RSS

Members

© 2012   Created by oleg.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service